Welkom

Ergens iets meer dan een jaar geleden dacht ik: “awel, ik ga eens deftig een website onderhouden”. Ik nam een Wordpress.com account, een betalend natuurlijk want komaan even professioneel doen.

Een dikke week geleden kreeg ik van die website de jaarlijke afrekening. Bam … 100 euro. En hoeveel dingen heb ik het afgelopen jaar geschreven?

Nul.

Al een geluk heb ik dat kunnen annuleren. Honderd euro terug in mijn zak. Maar tegelijk dat gevoel van een gemiste kans, want ik schrijf graag een paar zinnen op papier, het komt er gewoon de afgelopen jaren nooit meer van.

Dus bij deze, een nieuwe start. Ik ga hier proberen af en toe wat neer te schrijven over waar ik mee bezig ben. Dat kan gaan van codedingen, over muziek en film tot gaming. Geen beloftes naar de frequentie toe, maar ik ga m’n best doen.

Technisch

Ik had dus geen zin om honderd euro per jaar te betalen voor Wordpress. Het ontbreekt me ook aan tijd en goesting om zelf een server te onderhouden.

Op Medium publiceren was een optie, maar ik hou niet van walled gardens. Dit artikel (dat ironisch genoeg op Medium staat) maakt een heel goed punt.

Daarom draait deze site op GatsbyJS. Dat is een statische site generator, wat moeilijkemensentaal is voor een ding dat een hoop tekstbestanden op mijn computer omzet in HTML. Die HTML gaat dan naar de Amazon cloud om door jou gelezen te worden.

Totale kostprijs: enkele eurocent per maand.

Ideeën voor dingen om over te schrijven

Een lijstje vooral voor mezelf:

  • Hoe ik mijn e-bike gehackt heb
  • The Good, The Bad & The Ugly van Red Dead Redemption 2
  • Album top 10 van 2018
  • Hoe de sprong van 1 naar 3 kinderen overleven
Gepubliceerd op 19 Dec 2018

Creative coder bij het VRT creative lab.
Tim Broddin on Twitter