Tickets scoren zoals een pro

Gisteren ging de ticketverkoop voor Nick Cave in de Roma van start. Wanneer een God in zo’n kleine zaal optreedt loopt de ticketverkoop natuurlijk enorm hard. Dankzij een dosis geluk sukkelde ik redelijk vooraan in de wachtrij en kon ik tickets bemachtigen. Waarop al snel deze reactie volgde:

insta.png

Het lukt me zo vaak om tickets te scoren dat er mensen zijn die vermoeden dat ik een geheim scriptje heb dat de hele wachtrij voorkruipt en dan ineens afrekent. Was het maar waar. Ik heb geen scriptje, maar ik kan wel enkele tips geven om meer kans te maken.

Tip 1: timing is alles

De ticketpagina voor Nick Cave refreshte automatisch om de 30 seconden. Als je weet dat de wachtrij exact op seconde 0 opengaat en je browser refresht pas 5 seconden later dan ben je te laat, en kreeg je bericht dat er 5000 wachtenden voor je waren. Refreshen op het juiste moment is cruciaal. Met het gegeven dat de servers van Ticketmatic er ongever 200ms over deden om te antwoorden was het juiste moment vlak voor de klok 0 seconden aangaf.

Tip 2: vergroot je kansen

Iets dat elke tickethunter wel weet is dat je meerdere browsers kan gebruiken, en dat je elke browser nog eens extra kan inzetten in incognitomodus. Dit geeft je wat extra kansen, maar is tegelijk ook omslachtig en er staat een limiet op het aantal browsers je zo kan inzetten.

Daarom gebruik ik volgende methode, die toelaat om een “oneindig” aantal tabs te openen, en dus je kansen evenredig vergroot.

  1. Download Firefox. Dat is sowieso toch de beste browser en je hebt hem echt nodig voor deze tactiek.
  2. Installeer de Multi-Account containers extensie. Deze laat je toe om per tab met een andere identiteit te surfen, zodat je bijvoorbeeld twee verschillende Gmail-tabs naast elkaar kan openen.
  3. Wanneer je nu lang op de + voor nieuwe tab drukt krijg je een menu. Hierin kies je voor Containers beheren

multiaccount.jpg

  1. Nu voeg je zoveel identiteiten nodig als je denkt nodig te hebben:

multiaccount2.jpg

  1. Wanneer de ticketverkoop start maak je 1 tab per identiteit en surf je naar de verkooppagina.

multiaccount3.jpg

Disclaimer

Voor Nick Cave heb ik eigenlijk gewoon hoerechance gehad dat ik mijn eerste tab refreshte toen de wachtrij openging en ik ondanks de 1200 wachtenden voor me toch nog tickets kon kopen.

Gepubliceerd op 22 Feb 2019

Creative coder bij het VRT creative lab.
Tim Broddin on Twitter